Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ποιος Γρηγορόπουλος;


Εδώ κολλάει το
<-φάε ένα μαλάκα!







...Διάβασα άλλο ένα κατεβατό του Μikeius και ειλικρινά έχω πειστεί πλέον ότι το παλικάρι είναι βλαμμένο.
Αναφέρεται στην "αστυνομική βία" κατά μεταναστών, μόνο που δε μας λέει τίποτα για τα αλληλοσφαξίματα των μεταναστών στο ιστορικό κέντρο, ούτε για τους βιασμούς, ούτε για το τακτ που διέπει τους αστυνομικούς όταν πωλείται μπροστά στα μάτια τους πρέζα κι αυτοί δεν διακόπτουν καν.
Παραδέχεται ότι δεν τον αφορά η περίπτωση Γρηγορόπουλου συγκεκριμένα, απλά καλεί τον κόσμο να τον βρει στα προπύλαια για να εισπνεύσουν μαζί δακρυγόνο... (?)

Βρίζει το Χρυσοχοΐδη ως "μουνόπανο" γιατί προφανώς δεν τον συμφέρει η στάση του που δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Πάκη του Παρατηρητή. Συγνώμη ρε Mikeius, που οι αστυνομικοί δεν έχουν εντολές να παραμείνουν θεατές για να γίνουμε πάλι ρεντίκολα στα διεθνή ΜΜΕ.

Για να ξεκαθαρίσω κάτι.. Τα επισόδια φέτος δεν ήταν λιγότερο επώδυνα επειδή κάποιοι ξέχασαν το Γρηγορόπουλο. Οι συγκεκριμένοι, ό,τι τους δίνει αφορμή δεν το ξεχνούν ποτέ. Απλά ΕΒΡΕΧΕ! Καλή η ιδεολογία, καλό το ξέσπασμα και το πλιάτσικο, αλλά που να τρέχεις τώρα μέσα στη βροχή..
Κυριακή αν κρατήσει ο καιρός, θα πάμε στην "πορεία"... Το λέει και ο ίδιος: "Καιρού επιτρέποντος, θα απολαύσουμε ξανά πορείες των 20 λεπτών γαρνιρισμένες με 4 ώρες ανταρτοπόλεμο."

Και μια που είπα πορεία..

Για τι ακριβώς διαδηλώνουν όσοι διαδηλώνουν; Για τον Alexis?
Που τον ξέρανε τον Alexis? Tι έκανε ο Alexis και πρέπει στη μνήμη του να διαδηλώσω εγώ; Να διαδηλώσω τυφλά κατά της αστυνομικής βίας; Προσωπικά δεν είδα κανέναν αστυνομικό να φέρεται βίαια άνευ λόγου. Εδώ σύλληψη γίνεται, και τους έχουν μη στάξει και μη βρέξει..
Ο Χρυσοχοΐδης στέλνει τα κακά μπατσάκια να περιφρουρήσουν την πόλη χωρις εξοπλισμό και αυτά κάθονται και τρώνε ξύλο.
Γιατί πρέπει να πετάξω νεράτζια στη Βουλή; Το κτίριο μου φταίει; Ή μήπως δεν έχουν τα αρχίδια να πετάξουν τα νεράντζια σε αυτούς που είναι ΜΕΣΑ στη Βουλή;
Και γιατί όλο αυτό έχει μετατραπεί σε μπαντιέρα των μαθητών με έμβλημα τον Αλέξη; Επειδή ήταν μαθητής; Που κολλάει αυτό; Την ώρα του μαθήματος τον σκότωσε ο Κορκονέας; Έλα Χριστέ και μπούκωνε.. Μπύρες έπινε το παιδί στο πεζοδρόμιο.. δεν έκανε ιδιαίτερα στη Χημεία!
Με την ίδια λογική αν σκοτωνόμουν εγώ, σε άσχετη ώρα από αυτή της δουλειάς μου, έπρεπε να κατέβουν όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί και να τα κάνουν πουτάνα, ε;
Ή στην περίπτωση της Κούνεβα, να τα σπάνε οι καθαρίστριες.. Ρε σοβαρολογείτε;

Πως έγινε έτσι η χώρα; Αντί να χτυπιέστε και να φωνάζετε για τους νόμους που δεν τηρούνται, φωνάζετε και σκίζετε τα ρούχα σας κατά της τιμωρίας σε παραβιάσεις του νόμου;
Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας πολύ άσχημα μου φαίνεται!

Μας πήρανε χαμπάρι οι ανά τον κόσμο μπαχαλάκηδες, και αυτά που δεν μπορούν να κάνουν στη δική τους χώρα (βλέπεις δεν επικρατεί παντού ανομία και ατιμωρησία) πάνε να τα κάνουν στην Ελλάδα!
Ως ένδειξη αλληλεγγύης, προτείνω να πάτε κι εσείς στη χώρα τους να κάνετε τα ίδια.. Να δούμε πόσοι θα γυρίσετε, και πόσα καρούμπαλα θα μετράτε.. Να δείτε κι εσείς τι εστί αστυνομία (κανονική όχι γιαλαντζί) και πως είναι τα κρατητήρια της Ιταλίας π.χ.

Στην Ελλάδα γενικά, η συγνώμη, είναι μια λέξη άγνωστη ή μισητή. Η ευγένεια, είναι έννοια διφορούμενη. Μπαίνεις στο μετρό και σε πατάνε, στο super market σε παίρνουν σβάρνα με το υπερφωρτομένο καροτσάκι, αλλά συγνώμη δε ζητάει κανείς.
Ξαφνικά όμως, κι εκεί που δε μας παίρνει, απαιτούμε ευγένεια (προς ποιούς;) από την αστυνομία, και το ιερό δικαίωμα της "διαμαρτυρίας" μετατρέπεται σε δικαίωμα να καταλύσουν τη χώρα και κάθε έννοια δημοκρατίας 200-300 (από άποψη) άεργοι. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του χωρίς να ανησυχεί αν θα γυρίσει σώος, επειδή κάποιοι γουστάρουν να τα σπάνε!
Κανείς από αυτούς δεν έχει διαμαρτυρηθεί που η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη όμως. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε.. Η εργασία θεωρείται από τους ίδιους δουλεία, και την απορρίπτουν μετά βδελυγμίας όσο έχουν σπόνσορα που τα ακουμπάει.

Για όλη αυτή την υποκριτική κροκοδείλεια διαμαρτυρία λοιπόν, ακόμα κι αν ήμουν στην Αθήνα δε θα πήγαινα να σιγοντάρω αυτήν την πορεία. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε.

Προσωπικά το Γρηγορόπουλο τον έχω χεσμένο. Ας πρόσεχε η μάνα του κι ας ήξερε που είναι το παιδί της. Αν στο κάτω κάτω ο Γρηγορόπουλος είχε πέσει θύμα Αλβανού μαχαιροβγάλτη για ένα κινητό, σήμερα δε θα τον ήξερε κανείς. Γιατί όποιος τον ήξερε και ξεστόμιζε το όνομά του θα ήταν φασίστας. Οι ίδιοι που σήμερα θα κατέβουν στην πορεία στο όνομα του Alexis, θα κρατούσαν τον Αλβανό στο απυρόβλητο αποδίδοντας ευθύνες στο Γρηγορόπουλο.

Τον Κορκονέα τον θεωρώ ηλίθιο με περικεφαλαία που τίναξε την οικογένειά του στον αέρα για ένα μαλακισμένο.

Τα αιτήματα κατά της αστυνομικής βίας, τα θεωρώ γελοία γιατί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε όλες τις φωτογραφίες που βλέπω από τα εν λόγω γεγονότα, οι αστυνομικοί απλά στέκονται όρθιοι και κοιτάνε σαν απλοί παρατηρητές, ή στη χειρότερη περίπτωση έχουν αναφλεχθεί και προσπαθούν να σωθούν.

Στους μαθητές δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να συμπαρασταθώ, γιατί ενώ είναι καταδικασμένοι από τους ίδιους τους γονείς τους, και τους καθηγητές, αντί να αντιδράσουν στα μασημένα που τους σερβίρονται σαν αντίδραση, καταπίνουν αμάσητη την παραμύθα της εξέγερσης... αρκεί να χάσουν το μάθημα. Μισή ώρα πορεία, τρεις ωρες καφές στην πλατεία.

Στους φοιτητές δε, εκεί είναι που δε ΘΕΛΩ να συμπαρασταθώ. Θεωρούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ιδιόκτητο τσαρδί τους, και αμπαρώνονται μέσα με τις ευλογίες των πρυτάνεων για να τα καταστρέψουν.

Και έρχεται ο Mikeius να μας καλέσει σε μια πορεία που δεν έχει λόγο! Διαμαρτυρηθούν δε διαμαρτυρηθούν οι Αθηναίοι κατά της αστυνομικής βίας, ο Κορκονέας θα καταδικαστεί με την αυστηρότερη των Ποινών. Ό,τι κι αν αποδείξει η βαλλιστική έρευνα, ό,τι κι αν αποδειχτεί από πλευράς υπεράσπισης περί αυτοάμυνας, ο Κορκονέας είναι τελειωμένη υπόθεση. Καμμένο χαρτί!
Ακόμα κι αν βγει ο Γεωργιανός που (λέει ότι) έφαγε τον Σεργιανόπουλο, και το πάρει πάνω του, ο Κορκονέας θα πάει μέσα ισόβια.

...Πολύ απλά γιατί αν δεν πάει, η Αθήνα θα καεί για άλλη μια φορά.

Βλέπω την πρόβλεψη του καιρού για σήμερα, και πολύ φοβάμαι ότι θα καεί το πελεκούδι. Πάρτυ θα κάνουν πάλι οι μπαχαλάκηδες. Ξαμολύσου να διαμαρτυρηθείς Mikeius.. Ο καιρός το επιτρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου